МИГ „ДЕВНЯ-АКСАКОВО“ ОБЯВИ ПРИЕМ ПО МЯРКА 4.1 ОТ ПРСР

МИГ „Девня – Аксаково“ обяви прием по Мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“. Финансирането е осигурено от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Общият бюджет на процедурата е 340 959,03 лв.

Основна цел на мярката е модернизиране на земеделските стопанства, насърчаване развитието на продукти от местен характер, повишаване конкурентоспособността и качеството на живот, развитие на местната икономика, осигуряване на трайна заетост и доходи.

Допустими кандидати са земеделски стопани на територията на местната инициативна група, както и признати групи производители и организации на производители на земеделски продукти или такива, одобрени за финансова помощ по мярка 9 „Учредяване на групи и организации на производители“ от ПРСР 2014 - 2020 г.

По мярката ще се финансират дейности, свързани с внедряване на нови продукти, процеси и технологии и обновяване на наличните производствени материални и нематериални активи; насърчаване на сътрудничеството с производителите и преработвателите на земеделски продукти; опазване на околната среда, включително с намаляване на вредните емисии и отпадъци; повишаване на енергийната ефективност в земеделските стопанства; подобряване условията на труд, както и на хигиенните, ветеринарните, фитосанитарните, екологичните и други условия на производство; повишаване качеството на произвежданите земеделски продукти; осигуряване на възможностите за производство на биологични земеделски продукти.

Минималният размер на безвъзмездна финансова помощ за един проект е 14 668, 50 лв., а максималният – 203 076, 02 лв.

Крайният срок за подаване на проектни предложения по процедурата е 18.09.2022 г. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна