Община Разград продължава патронажната грижа с евросредства за още шест месеца

Това решиха на последното си заседание в края на август местните парламентаристи от областния град.

От одобрената докладна записка на заместник - кмета Добрин Добрев стана ясно, че от 1 ноември 2021 г., с времетраене една година, местната управа изпълнява проект „Патронажна грижа+ в община Разград”. Финансирането е от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОПРЧР) 2014-2020 г.

Съгласно условията на договора за безвъзмездна финансова помощ и указанията на Управляващия орган (УО) на ОПРЧР, Общинският съвет е възложил чрез кмета на общината услугата „Патронажна грижа” по Направление 1, като услуга от общ икономически интерес да се предоставя чрез Домашен социален патронаж гр. Разград.

Тъй като Управляващият орган на ОПРЧР е отправил покана към бенефициента за удължаване времето за предоставяне на услугите по проекта с още 6 месеца, това ще продължи 2 ноември 2022 година.

Проектните дейности за периода на удължаване са идентични с тези по досегашния проект, а именно: Направление 1 – дейност Патронажна грижа, която ще се предоставя безвъзмездно на потребителите отново чрез Домашен социален патронаж гр. Разград и Направление 2 – дейност Превенция на Covid-19 в социалните услуги, делегирани от държавата дейности.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.