НАБИРАТ ПОТРЕБИТЕЛИ ЗА ИЗГРАДЕНИЯ ПО ПРОЕКТ ДНЕВЕН ЦЕНТЪР ЗА ХОРА С ДЕМЕНЦИЯ ВЪВ ВАРНА

Продължава приемът на документи за ползване на услугите на Дневния център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства. Социалното заведение е с капацитет 40 души и се намира на ул. „Петко Стайнов“ №7 във варненския  район „Младост“. Сградата бе ремонтирана по проект, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Общата стойност на инвестицията е 1 065 525, 22 лв. Бенефициент е Община Варна. По същия проект в ж.к. „Владислав Варненчик“ бе изграден Център за грижа за лица с различни форми на деменция с капацитет 15 места.

Кандидатите и техните близки, които желаят да ползват услугите на Дневния център, могат на място да разгледат условията, да се запознаят с екипа и да подадат заявление за настаняване. Услугата се предоставя за 8 или за 4 часа, има възможност и за мобилна помощ - на място в дома. На разположение са социален работник, рехабилитатор, психолог, трудотерапевт и санитар, които работят с потребителите както индивидуално, така и групово. Социалната услуга е безплатна, тъй като дейностите се финансират по проект по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. От Центъра предлагат помощ и за близките на хора с различни форми на деменция.

Изискване към кандидатите е да имат настоящ адрес в град Варна, да са на възраст над 65 г. с поставена диагноза за деменция от ТЕЛК/НЕЛК, ЛКК или епикриза, становище от личен лекар, психиатър и др. Допълнителна информация може да бъде получена на тел. 0876 522 722 и 052/820-239.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна