Община Завет продължава проекта за предоставяне на патронажна грижа

Местната управа подписа договор за реализиране на проект „Патронажна грижа + в община Завет” в рамките на Процедура „Патронажна грижа + Компонент 2”, финансирана от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г.

Общата стойност на проекта е в размер на 30 764.16 лева, които са изцяло безвъзмездни средства.

Проектните дейности предвиждат предоставяне на интегрирани социално-здравни услуги за лица с увреждания и лица в риск, във връзка с ограничаване разпространението и преодоляване на последиците от Covid-19.

Ще се предоставят почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги за нуждаещи се лица с увреждания и възрастни хора, в т.ч. предоставяне на психологическа подкрепа и консултиране, доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги, транспорт на персонала, предоставящ патронажна грижа, от/до домовете на лицата и осигуряване на лични предпазни средства.

Дейностите ще започнат на 13 септември т.г. и ще продължат до 13 март 2023 година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.