ОИЦ-ВАРНА ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА С МЕСТНИ ОРГАНИЗАЦИИ И ОБЩИНИ

Областният информационен център-Варна представи програмен период 2021-2027 г. и основните аспекти на новите програми по време на работна среща по проекта D-CARE „Разработване, пилотиране и валидиране на модели на интелигентни грижи в Дунавския регион за подпомагане на социалните иновации, подобряване на компетентностите и предприемачеството“, финансиран от програма INTERREG.

В събитието, домакин на което бе ОИЦ-Варна, се включиха представители на неправителствени организации, на общините Варна и Аксаково, както и на местния бизнес. Управителят на центъра д-р Виктория Николова запозна присъстващите с основните цели и приоритети на програмите от настоящия програмен период и възможностите, които те ще дават на потенциалните бенефициенти. Инструментът Интегрирани териториални инвестиции също бе във фокуса на срещата.

Представителите на местните администрации споделиха предизвикателствата, пред които се изправят, работейки по социални проекти, финансирани от ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. Те се обединиха около мнението, че са необходими повече обучения както за ползвателите на социалните услуги, така и за екипите, които ги предоставят.

Участниците в работната среща дискутираха добри практики и успешни проекти, реализирани на територията на общините в Област Варна. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна