ОИЦ-ВАРНА СЕ ВКЛЮЧИ В НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+“

Областният информационен център-Варна се включи в Националната конференция „Въздействието на програма „Еразъм+“ върху развитието на младежта, туризма и ПОО сектора в България“. Организатори на събитието са Центърът за развитие на човешките ресурси и Националният експертен екип по професионално образование и обучение. В конференцията взеха участие представители на университети, училища, центрове за професионално обучение, центрове за информация и професионално ориентиране, неправителствени организации др.

По време на конференцията бе представена програма „Еразъм+“ с нейните дейности, насочени към развиване на партньорства с цел създаване на иновации или обмен на добри практики, включително чрез мобилност, както в областта на образованието, така и за придобиване и усъвършенстване на професионални умения в сектора на училищното професионално обучение и обучението на възрастни. Беше разгледана и добавената стойност от реализираните проекти по „Еразъм+“ за различни организации, за професионалната квалификация на кадрите и развитието на личностните компетентности. Във фокуса на срещата беше и развитието на професионалното образование и обучение в България, както и представянето на добри практики от различни заинтересовани страни в сферата на младежта, туризма и ПОО. Важен акцент бе поставен върху основен приоритет на Програма „Еразъм+” - социалното включване и интеграцията на пазара на труда на ученици от уязвими и маргинализирани в обществото групи – с увреждания, от ромски произход и др.

В рамките на събитието бе представена и другата голяма програма, администрирана от ЦРЧР – „Европейски корпус за солидарност“.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна