МИГ „ДЕВНЯ-АКСАКОВО“ ОБЯВИ ПРИЕМ ПО МЯРКА, ФИНАНСИРАНА ОТ ПРСР

Местна инициативна група „Девня - Аксаково“ обяви прием на проектни предложения по Мярка 6.4 „Инвестиционна подкрепа за неземеделски дейности“. Тя се финансира от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 322 575, 66 лева.

Основната цел на мярката е развитие и стимулиране на предприемачество и устойчив бизнес и повишаване на инвестициите в неземеделските сектори на територията на МИГ “Девня – Аксаково“.

Допустими кандидати са земеделски стопани или микропредприятия на територията на общините Девня и Аксаково, регистрирани като еднолични търговци или юридически лица по Търговския закон, Закона за кооперациите или Закона за вероизповеданията, а физическите лица - по Закона за занаятите.

Дейностите, които ще бъдат финансирани по мярката, са: изграждане и обновяване на туристически обекти и развитие на туристически услуги; предоставяне на услуги, свързани с грижи за деца, възрастни, хора с увреждания, здравни услуги, счетоводство и одиторски услуги, ветеринарни дейности, услуги, базирани на ИТ; производство на енергия от възобновяеми енергийни източници за собствено потребление; занаятчийство и други неземеделски дейности.

Интензитетът на подпомагане на проектите не може да надвишава 75% от общите допустими разходи, а за развитие на туризъм - 5%.

Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ за проекти, включващи дейности за развитие на туризъм, е 977, 90 лв., а за всички останали - 14 668, 50 лв. Максималният е 293 370 лв., а за проекти, включващи дейности за развитие на туризъм - 19 558 лева.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 6.11.2022 г. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна