ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ ОБЯВИ ПРИЕМ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ТОПЪЛ ОБЯД

Във връзка с кандидатстването за финансиране на проектно предложение „Топъл обяд в Община Вълчи дол“ по Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021-2027, Операция BG05SFPR003-1.001 – „Топъл обяд“, местната администрация обяви прием на заявления от нуждаещи се лица, които желаят да се възползват от услугата. Допустимо е дейностите по реализацията му да започнат от октомври тази година.

Главната цел на проекта e осигуряване на подкрепа на уязвими граждани от Община Вълчи дол, живеещи в материално лишение и в риск от социална изолация, които не са в състояние сами да осигурят прехраната си в условията на извънредна епидемична обстановка, предизвикана от COVID-19. Представителите на целевата група ще получават топъл обяд всеки делничен ден, който включва супа, основно ястие и хляб.

Желаещите да ползват услугата могат да заявят това на телефон 0897969955, e-mail: iphd_v.dol@abv.bg, чрез кмета на съответното населено място или на място в сградата на общинската администрация в гр. Вълчи дол. Необходимо е попълване на заявление-декларация и декларация за съгласие за разкриване на данъчна информация. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна