МИГ „ВЪЗХОД“ СЕ ВКЛЮЧИ В ИЗЛОЖЕНИЕ НА ПРОДУКТИ, ПРОИЗВЕДЕНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА МЕСТНИ ИНИЦИАТИВНИ ГРУПИ

Екипът на МИГ „Възход - Ветрино, Вълчи дол, Провадия“ взе участие в изложение на местни храни, напитки и продукти, произведени на териториите на местни инициативни групи от страната и подкрепени по подхода ВОМР. Инициативата се проведе в гр. Ямбол.

По време на изложението на площад „Освобождение“ жителите и гостите на града имаха възможност да опитат и да си закупят деликатеси като кашкавал с чубрица, кашкавал с маслини, традиционни български млечни продукти – овче, краве и биволско сирене, кашкавали, кисело мляко, таханови изделия от сусам, лешник, фъстък, орех, бадем, тиква, мед и пчелни продукти, месни колбаси. Посетителите се насладиха и на ръчно изработени български бонбони, пресни плодове и зеленчуци, био вина, натурални сокове и други. Изложението предложи и ръчно изработени занаятчийски стоки, както и разнообразие от козметични продукти.

В рамките на събитието в емблематичната сграда на Ямболския безистен, който в продължение на няколко века е бил тържище за местни продукти, бе проведен и дискусионен форум, посветен на местните продукти, традиции и обичаи.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна