Кравеферма в Цар Калоян ще се модернизира с европари

В началото на май тази година младият земеделски производител Сали Маджунджи от град Цар Калоян, Разградска област, сключи договор за изпълнение на проект „Модернизация на животновъдно стопанство на ЗП Сали Маджунджи”. Той се финансира от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., в рамките на целевия прием за земеделски стопани в сектор „Животновъдство” по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства”.

Общата стойност на проекта е 621 532.83 лева, от които половината са безвъзмездна финансова помощ, а другата половина – собствено участие на бенефициента.

Инвестицията е насочена към развитие на наличното животновъдно стопанство, въвеждане на нови технологии и модернизация на мероприятията по отглеждане на животните във фермата за дойни крави и приплоди.

Дейностите включват: строително-монтажни работи за изграждане на доилна зала,  закупуване и монтаж на технологично оборудване – гумени покрития и настилки, вентилатори, съоръжения за почистване и отвеждане на тор, прегради, парапети, ветрозащитни щори и др. Ще бъде доставен и телескопичен челен товарач за механизиране на мероприятията в животновъдния обект.

Очаква се проектът да приключи през октомври 2023-та година.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.