Община Кубрат ще кандидатства за евросредства с две проектни предложения

Това стана ясно от проведеното редовно заседание на Общинския съвет.

Общинските съветници гласуваха единодушно местната управа да кандидатства с проектно предложение за благоустрояване и озеленяване на обществения парк в центъра на Кубрат, както и за обновяване на съществуваща детска площадка.

Предложението ще бъде подадено по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” от Стратегията за Водено от общностите местно развитие на МИГ Завет - Кубрат, която се финансира от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

Второто подготвяно проектно предложение е „Бъдеще за децата в община Кубрат”. С него ще се кандидатства по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „БЪДЕЩЕ ЗА ДЕЦАТА” от Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027 г.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.