Община Завет ще кандидатства за ново еврофинансиране

Това решиха общинските съветниции на последното свое заседание. От него стана ясно, че местната управа ще кандидатства с проектно предложение по процедура „Подкрепа за приобщаващо образование”, финансирана от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 г.

Проектното предложение включва закупуване на активи - секция, биофийдбек, система за тренировка на фината моторика, огледало с мехурчета и преносим компютър за Детска градина „Червената шапчица” в село Брестовене и Детска градина „Слънчо” в град Завет.

Общината ще кандидатства за безвъзмездна финансова помощ и за изпълнението на два социални проекта - „Топъл обяд” и „Грижа за дома”.

Проект „Топъл обяд” се финансира от Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г. и ще се реализира за поредна година на територията на общината.

Проект „Грижа за дома” се финансира от Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027 г.

Целта му е осигуряване на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете и на психологическа подкрепа за възрастни в невъзможност за самообслужване и хора с увреждания. Предвижда се целевата група да обхване 60 потребители.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.