Проведе се общо събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците

Заседанието ръководи кметът на община Разград Денчо Бояджиев. В него участваха още областният управител Драгомир Златев, кметовете на останалите шест общини в областта, заместник-кметът Добрин Добрев и началникът на отдел „Опазване на околната среда” Недим Тахиров.

Представена бе информация за напредъка по изпълнението на проект „Проектиране и изграждане на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци за общините от РСУО Разград”, финансиран от Оперативна програма „Околна среда” 2014-2020г.

Изпълнителят на строително-монтажните работи (СМР) по сключения договор за обществена поръчка с предмет: Изграждане на трета клетка на обект „Регионално депо за неопасни отпадъци за общините Разград, Лозница, Исперих, Завет, Кубрат, Самуил и Цар Калоян” в рамките на проекта, e внесъл предложение за увеличаване на стойността на СМР. Предложението е направено в съответствие с обнародваното ПМС № 290 за приемане на Методика за изменение на цената на договор за обществена поръчка в резултат на инфлация.

Общото събрание реши стойността на възложените за изпълнение СМР по договора да бъде увеличена с не повече от 10%.

Стана ясно още, че по проекта е предвидено провеждане на общо 10 обществени поръчки, от които едната е с 6 обособени позиции. Част от процедурите са приключили, сключени са договори и те се изпълняват. Очакванията са строителните дейности да приключат до средата на януари догодина, след което да се осигури оборудването на инсталациите.

Строителната площадка е открита на 6 октомври 2022 г. Към момента теренът е почистен и се изпълняват изкопни земни работи на строежа.

Договорът за изграждане на трета клетка на Регионалното депо за отпадъци е на стойност 6 509 096,96 лева.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.