НОВА УСЛУГА В ДНЕВНИЯ ЦЕНТЪР ЗА ЛИЦА С ДЕМЕНЦИЯ ВЪВ ВАРНА

Нова услуга -  група за взаимопомощ, се предлага в Дневния център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства във Варна. Социалното заведение е с капацитет 40 души и се намира на ул. „Петко Стайнов“ №7 във варненския  район „Младост“. Сградата бе ремонтирана по проект, финансиран от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г., а услугите се предоставят с подкрепата на ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г.

Новата услуга в Дневния център дава възможност на близките да споделят преживяванията си, свързани с грижата за болните, да получават и дават подкрепа. Групата се събира един път месечно. Срещите се организират и провеждат в защитена среда и спокойна атмосфера, която гарантира конфиденциалност на присъстващите и споделената информация. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна