Това ще направи ОИЦ - Разград през 2023-та година

През тази година екипът на Областен информационен център (ОИЦ) - Разград планира да осъществи 25 информационни събития в региона. Сред тях са традиционните пролетна и есенна обиколки на всички общини от областта. На срещите с местните общности ще бъдат представени актуални и предстоящи възможности за кандидатстване с проекти по европрограмите и пред други донори на европейски и национални средства. Ще бъдат показвани и резултатите от успешни европроекти в Лудогорието. Предвиждат се периодични срещи с журналисти от печатните и електронните медии.

През април ОИЦ - Разград ще се включи в регионалната конференция по проект „Европа в България: Общо бъдеще”, изпълняван от Българската телеграфна агенция с подкрепата на Европейската комисия.

За дванадесети пореден път през май в партньорство с Община Разград ще бъде проведена кампанията „Дни на Европа”, която популяризира сред широката общественост приноса на европейските фондове за развитието на Разградска област.

ОИЦ ще се включи в общите инициативи на мрежата от областни информационни центрове в България за популяризиране на Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ). Ще участва в заседанията на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район и в процесите по прилагане на подхода за Интегрирани териториални инвестиции (ИТИ).

По традиция ще участва в инициативите „Мениджър за един ден” на Джуниър Ачийвмънт България, „Маратон на четенето” съвместно с Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев” и „Еколято”, организирано от Община Разград и Центъра за ученическо техническо и научно творчество (ЦУТНТ).

Гимназисти ще стажуват в ОИЦ през лятото. Центърът ще участва и в други полезни за Лудогорието инициативи в партньорство с обществени и младежки организации, като Дигитално общество Разград и Спортен клуб „Спорт за всички”.

За допълнителна информация:

Областен информационен център - Разград

гр. Разград, бул. България № 34

тел.: 084/55 75 77, 084/55 78 55

е-mail: oic.razgrad@eufunds.bg, oic_razgrad@abv.bg

www.eufunds.bg/bg/node/45

facebook: Областен информационен център - Разград

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.