ПО ПРОЕКТ ИЗГРАЖДАТ ОБЩИНСКИ РИБЕН ПАЗАР В АВРЕН

Общински пазар за продажба на риба и рибни продукти, както и на рибарски принадлежности и риболовен инвентар, ще бъде изграден в авренското село Близнаци. Дейностите ще бъдат изпълнени по проекта „Облагородяване на обществена зона и изграждане на общински пазар за продажба на пресни и преработени риба и аквакултури, люспест лед и риболовен инвентар в с. Близнаци, община Аврен“. Той се финансира от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. чрез подхода Водено от общностите местно развитие. Общата стойност на инвестицията е 247 830, 22 лв. Бенефициент е Община Аврен.

Целта на проекта е чрез облагородяване на паркови пространства и изграждане на рибен пазар да се подобри средата на живот и социалното благополучие на жителите и гостите на Аврен, да се стимулира бизнесът в сектор рибарство и да се осигурят нови работни места, което да доведе до икономически прираст в сферата на услугите.

С европейските средства ще бъде изграден общински пазар в село Близнаци за продажба на риба и рибни продукти, рибарски принадлежности и риболовен инвентар. Предвижда се и облагородяване на обществена зона. Всички търговски обекти ще бъдат преместваеми. Продукцията ще бъде продавана в открит и закрит сектор. Освен търговските площи, се предвижда изграждане на санитарно помещение за хора с увреждания и офисна част. По проекта ще бъде монтиран фонтан, а като елементи на парковата среда са проектирани декоративни прегради за обособяване на пространствата. Предвидена е доставка на пейки и кошчета.

Проектът е стартирал на 7.11.2022 г. и ще продължи до 30.11.2023 г. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна