ВЪЛЧИ ДОЛ С НОВ ПРОЕКТ ЗА УКРЕПВАНЕ НА ОБЩИНСКИЯ КАПАЦИТЕТ

Проектът на Община Вълчи дол „Укрепване на общинския капацитет в Община Вълчи дол“ по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г. получи одобрение. Неговата основна цел е да подкрепи реформирането на системата на социалните услуги и улесняването на прехода към нови механизми чрез развитие и укрепване на общинския капацитет.

Предоставянето на интегрирана подкрепа на местната администрация в изпълнението на правомощията й по Закона за социалните услуги, Закона за хората с увреждания и Закона за лична помощ ще позволи плавното и безпроблемно въвеждане на реформите в областта на социалните услуги и личната помощ. По този начин ще се ускори предоставянето на по-ефективна и качествена грижа на лицата от най-уязвимите групи във всички 22 населени места на територията на Вълчи дол.

Изпълнението на проекта ще започне веднага, след като бъде подписан Административният договор.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна