Община Кубрат кандидатства за евросредства от началото на 2023 година

Това стана ясно от първото за годината заседание на Общинския съвет. Съветниците дадоха зелена светлина местната управа да кандидатства с проектно предложение „Единство в многообразието, чрез живите традиционни културни форми”. Търсената подкрепа е по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на Местна инициативна група Завет - Кубрат, с финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Общата стойност на проектното предложение е 27 684 лева с ДДС, с които се предвижда закупуването на северняшки народни носии за ансамбъл „Меден кладенец” към Народно Читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1891” в град Кубрат, женски народни носии „Биндаллъ” за танцов състав при НЧ „Стефан Караджа – 1928” в село Бисерци и сценични костюми за школите по народни танци в общината.

Местните парламентаристи упълномощиха още кмета на общината да подпише запис на заповед, без протест и без разноски, платима на предявяване в полза на ДФ „Земеделие”, в размер до 50 074,80 лева. Заповедта е за обезпечаване на 50 % от заявения размер на авансово плащане за 2023 година на МИГ Завет - Кубрат, по проект „Текущи разходи и популяризиране на стратегия за Водено от общностите местно развитие” от ПРСР 2014-2020 г.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.