ПО ПРОЕКТ РЕМОНТИРАТ ПОКРИВА НА ЧИТАЛИЩЕ И КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР ВЪВ ВЕТРИНО

Стартираха строително - монтажните дейности по проекта „Ремонт на обекти, свързани с културния живот в община Ветрино“. Той се финансира от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез МИГ „Възход – Ветрино, Вълчи дол, Провадия“, мярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“. Общата стойност на проекта е 234 990 лв. без ДДС. Бенефициент е Община Ветрино.

С европейските средства ще бъдат ремонтирани покривната козирка на НЧ „Светлина – 1904“ в село Белоградец и Многофункционалният културно-информационен център в село Ветрино. Ще бъде извършена реконструкция на покрива на читалището чрез удължаване на покривната стреха и премахване на старата стоманобетонова козирка по дължината на покрива. Ще бъдат поставени нова дървена обшивка, керемиди и челна дъска в удължения участък, улуците и водосточните тръби ще бъдат подменени. Предстои монтаж на нова мълниезащитна инсталация.

Дейностите по сградата на Многофункционалния културно-информационен център в село Ветрино включват ремонт на покривната конструкция, полагане на топлоизолация и хидроизолация, подмяна на воронки, барбакани и водосточни тръби, възстановяване на метални парапети, ремонт на стълбището пред централния вход, полагане на топлоизолация и силикат силиконова мазилка, подмяна на поликарбонатните плоскости за горно осветление и монтаж на мълниезащитна инсталация.

Проектът е стартирал на 2.06.2020 г. и ще продължи до 2.06.2023 г.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна