Ученици от транспортната гимназия в Разград практикуват по европроект

Възпитаници на Професионалната гимназия по транспорт и строителство (ПГТС) „Христо Смирненски” в областния град стажуват по проект „Ученически практики - 2”, с финансиране от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014 - 2020 г.

Основната цел на проекта е подобряване качеството на професионалното обучение и образование на учениците, обучаващи се по професиите „Техник по транспортна техника” и „Електромонтьор”, както и улесняване прехода им към трудовия пазар.

В часовате по практика гимназистите участват в извършването на цялостни прегледи на техническото състояние на моторни превозни средства във фирма – партньор по проекта. Техни ръководители са инж. Кремена Русева, старши учител в ПГТС и Ана Тиханова, наставник от фирмата-партньор.

Очаква се придобитите професионални умения в реални условия да мотивират завършващите за успешно реализиране в областта на ремонта на транспортната техника.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.