ОИЦ-ВАРНА СЕ ВКЛЮЧИ В ЦЕРЕМОНИЯ ПО ПЪРВА КОПКА ПО ПРОЕКТ НА ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ ПО ПРСР

Областният информационен център-Варна се включи в церемония по първа копка, с която бе даден старт на изпълнението на проекта „Изграждане и обзавеждане на център за изкуство и занаяти в УПИ IV-632, кв. 44 по плана на гр. Вълчи дол, общ. Вълчи дол“. В събитието участваха представители на Държавен фонд „Земеделие“, МИГ „Възход“, кметът на Община Вълчи дол Георги Тронков и др.

Проектът се финансира от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез МИГ „Възход-Ветрино, Вълчи дол, Провадия“, Мярка 7.5 „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура“. Общата стойност на инвестицията е 60 423, 90 лв. Бенефициент е Община Вълчи дол.

С европейските средства ще бъде създаден и обзаведен център за изкуство и занаяти на централно място в гр. Вълчи дол. Ще бъдат изградени осем свързани помежду си помещения за самостоятелни павилиони в битов стил. Дейностите включват още интериорно обзавеждане и външно оборудване - пикник маси с пейки, както и полагане на каменна настилка и обособяване на зелени площи. Ще бъде осигурен достъп за хора в неравностойно положение.

Чрез изпълнението на проекта значително ще се подобри обликът на общината и ще се стимулира развитието на туризма. Като последващ ефект се очаква намаляване на безработицата и предотвратяване обезлюдяването на малките населени места чрез стимулиране интереса на населението към местната култура и фолклор.

Проектът е стартирал на 27.01.2022 г. и ще продължи до 27.01.2025 г. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна