МИГ „ВЪЗХОД“ ЗАПОЧВА ПОДГОТОВКАТА НА СВОЯТА СТРАТЕГИЯ ЗА НОВИЯ ПРОГРАМЕН ПЕРИОД

МИГ „Възход-Ветрино, Вълчи дол, Провадия“ подписа Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в размер на 48 244 лева за проект по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014–2020 г.

Основната цел на проекта е да се разработи Стратегия за водено от общностите местно развитие на сдружението, финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и/или от повече от един от Европейските фондове при споделено управление за периода 2021-2027 г.

Основните дейности, планирани за изпълнение, са популяризиране на процеса на разработване на стратегия за ВОМР – информационни срещи, публикации и излъчвания в местни и регионални медии; обучение на местни лидери и заинтересовани страни; проучвания и анализи на територията; подготовка на стратегия за ВОМР, включително консултиране с местната общност.

Проектните дейности ще се осъществяват на територията на трите общини - Ветрино, Вълчи дол и Провадия. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна