Млад земеделец от Цар Калоян ще осъвремени фермата си по европроект

Проектът „Модернизиране на животновъдна ферма на млад ЗП” се осъществява с подкрепа по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства” от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Бюджетът на инвестицията е в размер на 360 773.44 лева, от които 180 386.71 лева са безвъзмездна финансова помощ, а останалата част – собствено участие на бенефициента.

Проектът има за цел да модернизира, цифровизира и оптимизира работите в животновъдното стопанство. Предвидено и финансиране, допринасящо за опазване на околната среда.

Дейностите включват закупуване на танкер за течен тор с капацитет 8.5 литра, компютъризирана система за управление на стадото, колесен трактор, дискова брана, дискова косачка за заден навес с работна ширина 2,8 метра, пневматична редосеялка за окопни култури с торовнасяне и електронен контрол на изсяването.

Очаква се проектът да завърши най-късно през февруари 2025 година.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.