МЕНИДЖЪРИ ЗА ЕДИН ДЕН ОТНОВО ЩЕ ЗАЕМАТ МЕСТАТА НА УПРАВИТЕЛ И ЕКСПЕРТИ В ОИЦ-ВАРНА

Областният информационен център-Варна отново ще бъде част от инициативата „Мениджър за един ден“ на Джуниър Ачийвмънт България. Нейното 21-во издание ще се проведе на 27 април тази година под надслов „Започни от тук!“.

Всички желаещи да заемат позициите „Управител“, „Комуникация и информация“, „Логистика и информация“ и „Информационно обслужване и услуги“ в ОИЦ-Варна могат да направят своята регистрация на портала на инициативата до 10 април. До момента интерес към четирите работни места са проявили над 20 младежи от различни варненски училища и университети.

Младите мениджъри за един ден ще имат възможност да се запознаят с дейността и услугите, които предоставя центърът. Част от тях ще влязат в ролите на експертите, а други ще застанат начело на ОИЦ-Варна. Целта е те да научат на място каква е спецификата на работа на всяка една от позициите в него. Младежите ще получат сертификат за участието си.

“Мениджър за един ден” е най-значимата и мащабна образователна програма у нас за младежи над 16 години. Инициативата е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнеса. Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините потапят своите „мениджъри за един ден“ в работното си ежедневие, показват им как функционира техният сектор отвътре и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание.

В рамките на “Мениджър за един ден” всяка година над 1000 ученици и студенти от цялата страна имат възможност да тестват своите умения и да планират кариерното си развитие. ОИЦ-Варна ще се включи в инициативата за 11-ти пореден път.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна