ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ С ПАРТНЬОР МУ-ВАРНА СПЕЧЕЛИ НАГРАДА ЗА АКТИВНОСТ В СОЦИАЛНИТЕ МЕДИИ

Проектът BeWell (Blueprint alliance for a future hEalth Workforce stratEgy on digital and green skiLLs) по програма „Еразъм+“ спечели наградата „Най-добра активност в социалните медии“. Медицински университет – Варна е партньор по проекта, а водеща организация е Европейската асоциация по здравен мениджмънт (EHMA). В проекта си партнират 24 утвърдени институции от 11 европейски държави, като МУ-Варна е единствената организация от България. 

Проектът BeWell е номиниран от платформата Social EU, чиято дейност е посветена на разработване и тестване на иновативни подходи и методология за обучение на проектни мениджъри за пълноценно използване на социалните медии с цел достигне на информацията за даден проект до по-широка и разнообразна аудитория.

BeWell включва дейности  за разработване на стратегически подход към секторното сътрудничество в областта на уменията и изготвяне на общоевропейски съгласувани „основни“ учебни програми и програми за обучение. Проектът предвижда да се дискутират спешните нужди от умения на здравните професионалисти в новите условия на развитие, включително последствията от Covid-19 и дигитализирането на процесите в здравеопазването. Обект на дейностите по проекта е също разработване и прилагане на транснационално обучение и съдържание с цел бързо внедряване на регионално и местно ниво и в отговор на нововъзникващи професии. Предвиден е и дългосрочен план за действие за постепенното разпространение на резултатите  след приключване на проекта на европейско, национално, регионално и местно ниво. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна