В община Разград потребителите на услугата „Топъл обяд” получиха шарени яйца и козунак за Великден

На Велики четвъртък – 13 април, всички потребители на социалната услуга по проект „Топъл обяд в община Разград”, получиха великденски пакети – по две шарени яйца, половин козунак и дипляна с информация за големия християнски празник. Пакетите бяха раздадени заедно с обяда на обгрижваните граждани.

Изпълнението на финансирания от Програма „Храни и основно материално подпомагане” 2021-2027 г. проект започна в началото на годината. Той обхваща двадесет населени места в общината и е продължение на подобни инициативи от предходни години. През тази година потребителите достигнаха 400, досега най-големият им брой бе 350.

Всеки работен ден от седмицата целевата група получава топъл обяд – супа, основно ястие и хляб, а веднъж седмично и десерт.

Освен осигуряване на храна в проекта са предвидени и съпътстващи мерки, които са различни всеки месец. Те са свързани със социализацията на потребителите, които ще получават информация за останалите социални и административни услуги, които могат да заявяват и използват, за предстоящи празници и други.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.