УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ СТАНАХА „МЕНИДЖЪРИ ЗА ЕДИН ДЕН“ В ОИЦ-ВАРНА

Четиринадесет ученици и студенти се включиха в инициативата на Джуниър Ачийвмънт България „Мениджър за един ден“ като заеха позициите на управител и експерти в Областен информационен център-Варна. Интерес към събитието проявиха както младежи от Варна, така и от съседни общини в областта.

Учениците от Професионална техническа гимназия - Варна, ПГГСД „Николай Хайтов“, ВТГ „Георги С. Раковски“, СУ „Свети Климент Охридски“-Аксаково и студентите от ИУ-Варна се запознаха с дейността и услугите, които предоставя центърът, както и със спецификата на работа на управителя и експертите „Комуникация и информация“, „Логистика и информация“ и „Информационно обслужване и услуги“.

„Мениджърите за един ден“ научиха какви възможности дават европейските програми и как с тяхна помощ могат успешно да се реализират проекти в различни сфери. Най-голям интерес сред младежите предизвика инициативата DiscoverEU, която дава възможност на 18-годишните жители на ЕС да пътуват и опознават културното наследство и историята на държавите членки. По време на гостуването си учениците споделиха своите планове за бъдеща реализация, както в учебен, така и в професионален план.

“Мениджър за един ден” е най-значимата и мащабна образователна програма у нас за младежи над 16 години. Инициативата е в синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнеса. Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините потапят своите „мениджъри за един ден“ в работното си ежедневие, показват им как функционира техният сектор отвътре и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание.

21-вото издание на „Мениджър за един ден“ се проведе под надслов  „Започни от тук!“. ОИЦ-Варна се включи в инициативата за 11-ти пореден път. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна