Обновяват с европейски средства покрития пазар в Исперих

Местната управа започва изпълнението на проект „Преустройство и реновиране на покрит пазар и административна сграда към него в град Исперих”.

Инициативата е с  финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез мярка 7.4 „Инвестиции в устройването, подобрението или разширяването на местни основни услуги за селското население, включително развлечения и култура, и свързаната с тях инфраструктура” на МИГ Исперих.

Проектните дейности включват ремонт на покрива, изграждане на нова електрическа инсталация, както и разполагане на нови пана по всички фасади. Ще се осигурят нови пазарни щандове, позволяващи съхраняване на предлаганата продукция, а също и мултифункционални сгъваеми маси.

По отношение на административната сграда, която е с обществен достъп, се предвижда цялостен ремонт на покрива, подмяна на дограма, както и обособяване на нова тоалетна за инвалиди.

„Това е дългоочакван проект от всички жители на града. Целта е съществуващият пазар, който е изграден преди години, да бъде функционален през всички сезони и по всяко време на годината. Пространството на покрития пазар има нужда от обновяване. Удовлетворен съм, че ще успеем да завършим този важен за града проект”, коментира кметът Белгин Шукри.

Времето за изпълнение на строителните дейности е 120 календарни дни.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.