Покана за конференция на МИГ Завет - Кубрат

Във връзка с Административен договор № РД 50–52 от 16 март 2023 г. за изпълнение на проект „Подготовка и разработване на Стратегия за водено от общностите местно развитие на територията на МИГ Завет - Кубрат“, в рамките на подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“ от мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.,

МИГ Завет-Кубрат кани всички представители на местната общност да вземат участие в информационна конференция, която ще се проведе в град Кубрат на 17 май 2023 г. (сряда), с начален час 10:00 ч., в Заседателната зала на Общинския съвет.

Темата на конференцията е „Подготовка и разработване на стратегия за Водено от общностите местно развитие на територията на МИГ Завет - Кубрат“.

Основните дейности по проекта включват:

  • подготовка на стратегия за ВОМР, финансирана от ЕЗФРСР или от повече от един от Европейските фондове при споделено управление.
  • популяризиране процеса на разработване на Стратегията за ВОМР.
  • включването на местното население в разработването и бъдещото прилагане на стратегията.
  • обучение на заинтересовани страни и местни лидери.
  • проучвания и анализи на територията на МИГ.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.