НА ИНФОРМАЦИОННИ СРЕЩИ В ДЕВНЯ И СУВОРОВО ПРЕДСТАВИХА СТРАТЕГИЯТА ЗА ВОМР НА ДВЕТЕ ОБЩИНИ

Две информационни срещи на тема „Водено от общностите местно развитие. Изготвяне на Стратегия“ бяха проведени в общините Девня и Суворово. Събитията са организирани в изпълнение на проекта „Подготвителни дейности по прилагане на подхода Водено от общностите местно развитие на територията на общините Девня и Суворово“. Той се финансира от Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г., подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“. Общата му стойност е 47 202, 64 лв. Бенефициент е Община Девня.

Информационните срещи са реализирани във връзка с изготвяне на Стратегия за ВОМР на територията на двете общини. Участие в тях взеха 27 души от Община Девня и 28 от Суворово. Сред тях имаше представители на всички заинтересовани страни – публичен, неправителствен и стопански сектор. Присъстващите бяха запознати с подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“. Бяха представени етапите на подготовката и съдържанието на Стратегията за ВОМР на Девня и Суворово. По време на събитията беше проведена и дискусия със заинтересованите страни във връзка с представената информация и възможностите за развитие на региона. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна