Търговищка фирма ще изпълнява европроект в Разградско село

В края на януари т.г. „Комерс” ЕООД подписа договор за изпълнение на проект „Реконструкция на 2 бр. складове за съхранение на зърно и закупуване на специализирана земеделска техника”. Той е с финансиране от  Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства”.  

Инвестицията е на обща стойност 493 839.50 лева, от които 246 919.73 лева са безвъзмездна помощ, а останалата част е собствено участие на дружеството.

Проектът ще се реализира в село Осенец, община Разград. Бенефициентът ще инвестира в изграждане на собствена база, включваща административна сграда, селскостопанска работилница и две складови помещения, които ще се използват за съхранение на реколтата от 4000 дка пшеница, 2000 дка царевица и 2000 дка слънчоглед.

Проектните дейности включват още закупуване на съвременна земеделска техника за прецизно земеделие с минимални обработки, щадящи почвата при отглежданите зърнени култури: две торачки, царевичен хедер, дискова брана за минимални обработки и два навесни култиватора.

Очаква се дейностите да приключат най-късно през януари 2025 година.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.