Семейна фирма ще закупи земеделска техника по европроект

В Кубратското село Беловец започва изпълнението на проект „Подобряване на цялостната дейност на земеделското стопанство на „Цанев и синове” ЕООД чрез закупуване на нова земеделска техника”. Той е с финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства” на МИГ Завет – Кубрат.

Общата стойност на инвестицията е 65 200 лева, от които 32 600 лева са безвъзмездна помощ, а останалата част е собствено участие на бенефициента.

Към настоящия момент получателят на средсвата развива производствена дейност, включваща основно производство на пшеница и слънчоглед, както и 6,1 дка праскови.

Новият проект ще се реализира в чувствителни сектори на земеделието, каквито са производството на зеленчуци – домати на открито, и на плодове – сливи и праскови.

Ще бъде закупен прикачен инвентар – сеялка, плуг и хидравличен валяк.

В резултат от изпълнението на проекта ще бъдат създадени условия за модернизиране и подобряване на селскостопанската дейност. Очаква се земеделският стопанин да намали разходите за производство, стриктно да спазва агротехническите срокове, да произвежда качествена продукция и да разкрие работни места.

Дейностите ще завършат най-късно в началото на 2025 година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.