ОИЦ-ВАРНА СЕ ВКЛЮЧИ В ИНФОРМАЦИОННИ СРЕЩИ ПО ПРОЕКТ ЗА ПОДГОТОВКА НА СВОРМ НА МИГ „ДОЛНИ ЧИФЛИК И БЯЛА“

Областният информационен център-Варна се включи в информационни срещи в общините Бяла, Долни чифлик и село Горица, които се проведоха по проекта „Подготовка на стратегия за ВОМР на Сдружение „Местна инициативна група Долни чифлик и Бяла“ за програмен период 2023 - 2027 година“. Той се финансира от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., подмярка 19.1. „Помощ за подготвителни дейности“. Общата стойност на проекта е 38 910 лв.

Неговата основна цел е подготовка на стратегия за Водено от общностите местно развитие на МИГ „Долни чифлик и Бяла“ за програмен период 2023 - 2027 година въз основа на анализ на местните потребности и социално-икономическия потенциал на територията.

По време на събитията, които бяха насочени към жителите на общините Бяла и Долни чифлик, представителите на местната власт, образованието, културата, нестопанския сектор и местния бизнес, бяха представени основните дейности, заложени за изпълнение по проекта. Те ще помогнат за анализиране на местните потребности и социално-икономически потенциал на територията на МИГ „Долни чифлик и Бяла“, проучване, анализ и идентифициране на групите заинтересованите страни през новия програмен период. Предвидени са дейности, свързани с информиране на местното население относно подхода ВОМР и възможностите за финансиране на стратегиите от повече от един фонд, насърчаване на включването на местното население в разработването и бъдещото прилагане на Стратегията за ВОМР, изграждане и надграждане на умения и капацитет на екипа на МИГ и местните лидери, както и непрекъснат процес на консултиране разработването на Стратегията за ВОМР с пряко участие на обществеността и представители на всички групи заинтересовани страни.

Проектът е стартирал на 3.04.2023 г. и ще продължи до 3.10.2023 г. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна