Община Цар Калоян се включва в новосъздаваща се Местна инициативна група (МИГ)

Местната управа на Цар Калоян в партньорство с Община Ветово, област Русе и Община Опака, област Търговище, учредяват Сдружение с нестопанска цел МИГ „Ветово - Цар Калоян - Опака”.

Това става съгласно изискванията на процедура „Подготовка на местните общности за прилагане на подхода Водено от общностите местно развитие (ВОМР) през програмен период 2021-2027”, с финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, чрез подмярка 19.1.

Решението е взето от местните общински съветници на последното им заседание.

МИГ „Ветово - Цар Калоян - Опака” ще осъществява общественополезна дейност и ще привлича финансови ресурси за реализирането на проекти на територията на трите общини, които са в състава на три различни административни области.

Започва разработването на стратегия за местно развитие, с която партньорите предстои да кандидатстват за европейско финансиране.

Подготвителният проект на трите общини е на обща стойност 57 036 лева. Той трябва да приключи най-късно до края на годината.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.