ПО ПРОЕКТ ИЗРАБОТИХА СПЕЦИАЛИЗИРАНА МЕТОДИКА ЗА ОБУЧЕНИЕ В ДЕТСКА ГРАДИНА В ОБЩИНА ВЕТРИНО

Детска градина „Щастливо детство“ във ветринското село Белоградец беше включена в изпълнението на проекта „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г. Общата му стойност е 82 500 000 лв. Бенефициент е Министерството на образованието и науката.

Основната цел на проекта е навременно обхващане и приобщаване на деца от уязвимите групи в предучилищното образование на територията на цялата страна, подкрепа на социалното им приемане и сближаване за изграждането им като пълноценни граждани и за успешна професионална, социална и личностна реализация.

В изпълнение на дейностите по проекта, в детската градина в Белоградец са сформирани три групи от 6-8 деца, които от 2019 до 2023 година са имали допълнителни часове по български език. Трима педагози са изработили специализирана методика за обучение на децата от групите си. Закупени са много учебни материали, пособия и помагала.

Друга дейност, реализирана по проекта, е обучение на педагогически специалист по прилагане на скрининг тест за ранно оценяване на потребностите на децата от 3 години до 3 години и 6 месеца, за определяне на риска от обучителни затруднения и за тяхната превенция.

Проектът е стартирал на 16.05.2019 г. и ще продължи до 31.07.2023 г. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна