Социални работници и експерти от общинската управа на Разград се обучаваха по европроект

В периода 24 - 27 юни се проведе обучение по проект BG05SFPR002-2.002-0135 „Укрепване на общинския капацитет в Община Разград”, финансиран от Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027 г.

Първият етап от обучението бе въвеждащ за новоназначените служители - двама социални сътрудници и един специалист социални услуги.

Вторият етап бе надграждащ за служителите, свързани с изпълнение на правомощията им по Закона за социалните услуги (ЗСУ), Закона за личната помощ (ЗЛП) и Закона за хората с увреждания (ЗХУ). В него участваха експертите от Отдел „Социални услуги и здравеопазване” в общинската администрация, директори и социални работници от социалните услуги, както и новоназначените служители по проекта.

Лектор бе главният експерт в Агенцията за социално подпомагане Миглена Хитова.

Целта на проекта е развитие и укрепване на капацитета в Община Разград чрез подкрепа на местната администрация, ангажирана с изпълнението на правомощията и ангажиментите по ЗСУ, ЗХУ и ЗЛП.

Идеята е да се предоставят по-ефективни, ефикасни и качествени грижи на граждани от най-уязвимите групи живущи в общината.

Проектът е с продължителност 24 месеца.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.