По проект лятна академия за първолаци „Готови за училище” приема заявления

Център за предоставяне на услуги - град Разград започна прием на документи за допълнителна подготовка за повишаване на училищната готовност на деца, на които им предстои да бъдат в първи клас през учебната година 2023/2024 г. Целта на лятната академия „Готови за училище” е малчуганите да имат равен старт в училище.

По 4 часа дневно те ще получат подготовка от начален учител и медиатор, които ще се занимават с дейности, аналогични на първите стъпки в училище.

Децата ще бъдат в две смени – от 17 до 28 юли и от 31 юли до 11 август в работните дни. Във всяка от смените ще има по две групи от по 15 деца.

Заявления се подават до 13 юли в сградата на Детска ясла „Звездици” на ул. „Цар Симеон” №8.

Лятната академия е част от дейностите по проект BG05M9OP001-2.004-0061-C06 „Превенция на социалното изключване и намаляване на бедността сред децата” с бенефициент Община Разград, и се финансират от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г.

С проекта в общината се предоставят интегрирани услуги за ранно детско развитие, които включват цялата необходима подкрепа за детето до 7 години, за да може да бъде осъществено правото му на оцеляване и да му се гарантира най-доброто развитие.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.