ОИЦ - Разград се срещна с младежи

Екипът на Областния информационен център (ОИЦ) - Разград проведе информационна среща с младежи от Разградска област на тема „Евровъзможности за млади хора”.

Експертите от ОИЦ представиха възможности за финансиране на проекти и дейности от програмите „Образование”, „Еразъм+”, „Европейски корпус за солидарност” и други, насочени към младите хора.

Стана ясно, че те насърчават осъществяването на полезни и интересни младежки дейности и участие, подобряват качествено процесите на информално и неформално учене, и дават възможност на младите хора да повишат квалификацията си чрез стажове в реални условия в страната и чужбина.

Интерес сред подрастващите породиха предстоящите през есента покани за доброволчески проекти и за инициативата „DiscoverEU”, които предлагат възможности да пътуват в Европа, да се срещат с много други техни връстници и заедно да осъществят социално ангажирани дейности.

Всички присъстващи получиха информационни и рекламни материали на ОИЦ - Разград.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.