ПО ПРОЕКТ ПОДМЕНЯТ ВОДОПРОВОДИТЕ В ДВЕ АВРЕНСКИ СЕЛА

Водопроводите в селата Приселци и Близнаци в Община Аврен ще бъдат изцяло подменени. Ремонтните дейности ще бъдат извършени по проекта „Реконструкция на водопроводната мрежа в селата Приселци и Близнаци, община Аврен“, финансиран от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., мярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“. Общият размер на инвестицията е 2 759 036, 70 лв. Бенефициент е Община Аврен.

С европейските средства ще бъде направена реконструкция на водопроводната мрежа в двете авренски села и ще бъде положена нова асфалтова настилка, с което ще се постигне една от основните цели - подобряване качеството на живот на населението. Проектът е от жизнена важност за Община Аврен с оглед на необходимостта от подмяна на съществуващите водопроводни мрежи, които са амортизирани и предизвикват чести аварии.

Реализацията на проекта ще доведе до подобряване цялостния мениджмънт на водните ресурси и качеството на водата, намаляване на авариите по водопроводната мрежа и предоставяне на удобство на жителите и гостите на двете села. Договорът за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проекта вече е подписан, предстои обявяване на обществена поръчка за избор на изпълнител. Очаква се изкопните дейности да започнат до началото на тази есен.

Проектът е стартирал на 20.06.2023 г. и ще продължи до 15.09.2025 г. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна