МИГ Завет - Кубрат актуализира обявата за прием на проекти за земеделски инвестиции

От 26 юни се приемат проектни предложения в рамките на подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства” на МИГ Завет - Кубрат, с финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Допустими кандидати по процедурата са:

1. Регистрирани земеделски стопани, чийто минимален стандартен производствен обем (СПО) на земеделското им стопанство е по-голям от левовата равностойност на 8000 евро.

2. Кандидати, юридически лица, които могат да докажат доход от земеделска дейност и/или участие и подпомагане по схемата за единно плащане на площ.

3. Признати групи производители и признати организации на производители на земеделски продукти.

4. Кандидатите трябва да имат седалище или постоянен адрес за физическите лица на територията на общините Завет или Кубрат.

Сред допустимите дейности за финансиране са:

  • внедряване на нови продукти, процеси и технологии и обновяване на наличните производствени материални и/или нематериални активи и/или
  • насърчаване на сътрудничеството с производителите и преработвателите на земеделски продукти и/или
  • опазване компонентите на околната среда, вкл. с намаляване на вредните емисии и отпадъци и/или
  • повишаване на енергийната ефективност в земеделските стопанства и/или
  • подобряване условията на труд, подобряване на хигиенните, ветеринарните, фитосанитарните, екологичните и други условия на производство и/или
  • подобряване качеството на произвежданите земеделски продукти и/или
  • осигуряване на възможностите за производство на биологични земеделски продукти.

Времето за подаване на проектни предложения е до 17:30 часа на 31 юли 2023 г.

Интензитетът на подпомагане е от 50% до 90% от допустимите разходи, в зависимост от кандидата и проекта, но не повече от 97 790 лева.

Минималният размер на допустимите разходи е 9 779 лева, а максималният – 391 160 лева.

Подаването на проектни предложения става по електронен път чрез Информационната система ИСУН 2020,  с използване на Квалифициран електронен подпис (КЕП), чрез модула „Е-кандидатстване” на интернет адрес: https://eumis2020.government.bg.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.