Общинa Кубрат ще кандидатства с проекти, насочени към уязвими групи

На проведеното на 19 юли 2023 г. редовно заседание на Общинския съвет в Кубрат бе представена информация за изпълнението на бюджета на общината и напредъка на проектните дейности с финансиране от европейските програми към средата на годината.

Съветниците обсъдиха и две докладни записки и взеха решение за кандидатстване на местната управа с проектни предложения  по процедури чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма „Храни и основно материално подпомагане” 2021-2027 г. - BG05SFPR003-1.004 „Подкрепа” и BG05SFPR003-1.005 „За по-добро бъдеще”.

Целите на проектите са свързани с предоставяне на индивидуални пакети с хранителни продукти и продукти за хигиенни нужди за лицата от целевите групи, и на пакети за новородени деца от бедни и рискови семейства. Сред планираните дейности са и предоставяне на съпътстващи/подкрепящи мерки за консултиране и насочване към различни видове социални услуги, в зависимост от идентифицираните проблеми.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.