Обновяват с евросредства градския стадион в Исперих

С официална церемония започна същинското изпълнение на проект „Изграждане и възстановяване на зона за спорт на територията на градския стадион в гр. Исперих”. Той се финансира  от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. чрез мярка 7.4 „Инвестиции в устройването, подобрението или разширяването на местни основни услуги за селското население, включително развлечения и култура, и свързаната с тях инфраструктура” на МИГ Исперих.

На събитието присъстваха кметът на община Исперих инж. Белгин Шукри, председателят на Общинския съвет Бейти Бекир, заместник - кметът Аксел Кючюк, главният архитект, представители на МИГ - Исперих, фирмата изпълнител, експерти и граждани.

Кметът откри церемонията с думите: „Съществуващият спортен комплекс имаше нужда от обновяване. С този проект ще успеем да го превърнем в модерно и привлекателно място за активен спорт и занимания на открито”.

Проектните дейности предвиждат изграждане на мултифункционална спортна площадка за няколко вида спорт – баскетбол, волейбол, тенис на корт и бадминтон. Съществуващата лекоатлетическа писта ще бъде изцяло реновирана, като се положи водопропусклива, устойчива на климатични въздействия, мека, комфортна и предлагаща оптимални условия за спорт настилка. По продължение на пистата ще бъде монтирано енергоспестяващо осветление. Подходите към спортните съоръжения ще бъдат обновени, като съществуващото покритие ще бъде подменено с асфалтово.

Кметът припомни, че през месец април т.г. местната управа е подписала още един договор за безвъзмездна финансова помощ от ПРСР 2014-2020 г. за ремонтни дейности в стадиона. Те ще се извършват по източните трибуни и пространството около тях, с обособяване на 1359 седящи места. Ще се построи площадка за фитнес на открито, ще бъде поставено външно осветление в пространството пред обслужващата стадиона сграда, ще се изгради автоматизирана поливна система и нова тревна настилка.

Очаква се след изпълнението на двата проекта градският стадион да придобие нов и модерен облик.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.