Многофункционална спортна площадка изграждат в село Богданци

Съоръжението се изпълнява по проект „Изграждане на спортна инфраструктура в с. Богданци, община Самуил”, по Процедура Спорт „Изграждане, реконструкция, ремонт, оборудване и/или обзавеждане на спортна инфраструктура” на подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура”. Финансирането е от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Бенефициент е Община Самуил, а общата стойност на проекта е 84 768 лева, изцяло безвъзмездна помощ.

Многофункционалната спортна площадка ще съчетава няколко вида спорт - минифутбол, баскетбол и волейбол. Дейностите включват изпълнение на строително-монтажни работи, доставка на оборудване и екстериорно обзавеждане.

Изграждането на съоръжението предоставя възможност на жителите на селото да имат на разположение повече места за отдих и развлечения за децата, като това оказва и положително влияние върху качеството на живот в общината и опазването на околната среда. Такива пространства създават възможности за социални контакти, спорт и отмора.

Достъпът до спортната площадка ще бъде свободен и безплатен. Групите към които е насочен проекта са от разнородни възрастови, социални и етнически групи, включително хора с намалена подвижност.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.