Земеделски стопанин от Завет ще модернизира стопанството си по европроект

В края на декември миналата година Иван Митев от град Завет подписа договор за изпълнение на проект „Подобряване изхранването на животните в стопанството на ЗС Иван Митев чрез закупуване на земеделска техника за отглеждане на зърнени и фуражни култури”. Той се осъществява с финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства” от Стратегията за Водено от общностите местно развитие на МИГ Завет – Кубрат.

Общата стойност на проекта е 195 580 лева, от които 97 790 лева са безвъзмездна финансова помощ, а останалите – собствено участие на бенефициента.

Целта е увеличаване енергоосигуреността на стопанството и техническото обезпечаване, необходимо за производство на зърнени и фуражни култури за качественото и пълноценно изхранване на животните в стопанството.

Проектът включва закупуване на трактор, плуг, сеносъбирач и ремарке.

Очаква се дейностите да приключат до края на 2024 година.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.