Исперихска фирма повишава производителността и качеството на изгражданите инсталации с европроект

„Елсти - М” ЕООД град Исперих е фирма, специализирана в изграждане, реконструкция и поддръжка на газови, отоплителни, ВиК и ел. инсталации и съоръжения на обществени, жилищни и промишлени обекти.

Дружеството подписа договор за изпълнение на проект „Повишаване на производствения капацитет и конкурентоспособността на „Елсти - М” ЕООД”. Той се осъществява с финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез мярка 6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности” от Стратегията за Водено от общностите местно развитие на МИГ Исперих.

Общата стойност на проекта е 31 689  лева, от които 23 767 лева са безвъзмездна финансова помощ, а 7 922 лева – собствено участие на бенефициента.

Проектът предвижда закупуване на машини и инструменти, които ще повишат производителността на труда и качеството на изгражданите инсталации.

Инвестицията включва: газ анализатор комплект с принтер, детектор за утечки на газ, машина за електрозаваряне на фитинги, електрическа диамантено – пробивна машина за ядково пробиване със стойка за закрепване, ръчен тръбогиб, акумулаторна радиална преса,  комплект пресоващи клещи, акумулаторни перфоратор, ъглошлайф и ударен гайковерт,   прахосмукачка за мокро/сухо прахоулавяне, бензинова косачка, механичен стакер, преносим компютър (лаптоп), мултифункционално устройство, операционна система и офис пакет.

Очаква се дейностите да приключат до края на юни 2025-та година.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.