Младежи от три държави ще развиват „зелените” си дигитални умения по програма „Еразъм +”

Нов проект по програма „Еразъм +” - „Have a dream, Go Green” ще се изпълнява в следващите 18 месеца от Образователен център „Къщичката на чудесата” – „Каанланд” ЕООД град Разград.

Три организации от Италия, Турция и България ще обменят опит в областта на екологията и ще развият „зелените” и дигиталните умения на участниците. Проектът на стойност 60 000 евро е с водеща организация Основно училище „I.C.Elio Vittorini” от град Месина, Италия, а партньори са Основно училище „Çobanlar kale”, град Афионкарахисар, Турция  и разградската обучителна  организация „Каанланд” ЕООД.

Проектът, дейностите по който ще започнат през октомври, цели да изгради информираност сред учениците за намаляване на въглеродните емисии и борбата с изменението на климата. Това е и една от целите на Европейския съюз до 2030 г. и ще даде възможност на децата от „дигиталната епоха” да откриват научни знания, като използват интернет и цифрови приложения.

Първата мобилност по проекта „Have a Dream, Go Green” ще се осъществи през март догодина в Месина, Италия. Турското училище ще посрещне партньорите си през септември 2024 г., а българската организация „Каанланд” ЕООД ще бъде домакин на срещата през януари 2025-та година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.