Управителят на ОИЦ - Разград участва в работна среща на областния управител и кметовете на общини

Областният управител Владимир Димитров проведе работна среща с представители на местната власт в област Разград. На срещата присъстваха кметовете на всички общини от Лудогорието – Кубрат, Завет, Лозница, Исперих, Цар Калоян, заместник-кметове се явиха от Разград и  Самуил.

На срещата присъстваха заместник-областният управител Ивелина Игнатова и директорите на дирекции в областната администрация Светлин Симеонов и Орхан Бедиханов, както и управителят на Областния информационен център - Разград Юлиян Данаилов.

Владимир Димитров представи приоритетите в работата си като Областен управител и заяви, че декларира готовността си да търси съдействие от централната изпълнителна власт за решаване на актуални проблеми, които стоят пред местната власт. „Ще имате подкрепата ми за местни инициативи и проекти, които са в интерес на жителите на общините ни“, допълни той.

Като част от програмата на работната среща, управителят на ОИЦ - Разград Юлиян Данаилов представи информация за условията за подготовка на концепции за интегрирани териториални инвестиции (ИТИ), в рамките на отворената процедура за прием до 27 септември 2023 г. в ИСУН.

В последвалата дискусия стана ясно, че интересът към тази възможност за финансиране на проекти е голям. Кметовете пожелаха да се инициират работни срещи на експертно ниво във всяка община, за да може областта ни активно да се включи в привличането на средства от осигурения за Северен централен регион (СЦР) бюджет от над 500 милиона лева.

Областният управител се ангажира да съдейства това да се стане с активното участие на екпертите от ОИЦ – Разград, които са част от експертните звена на Регионалния съвет за развитие на СЦР.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.