ПО ПРОЕКТ ОРГАНИЗИРАТ ФОТОКОНКУРС „ПРИРОДНО И МОРСКО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО НА ЧЕРНО МОРЕ“

Община Долни чифлик организира фотоконкурс на тема „Природно и морско културно наследство на Черно море“. Инициативата ще се проведе по проекта  “Разнообразяване на културния и социален живот в община Долни чифлик, повишаване капацитета на местните представители и популяризиране територията на МИРГ, като добро място за инвестиции и туризъм“. Той се финансира от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. чрез подхода ВОМР. Размерът на предоставяната безвъзмездна финансова помощ е 48 349,49 лв. Бенефициент е Община Долни чифлик.

Целта на проекта, изпълнението на който ще продължи до 30.11.2023 г., е да се повиши туристопотокът и да се разнообразят културният и социален живот в Долни чифлик, както и да се популяризира територията на МИРГ като добро място за инвестиции и туризъм.

Като част от проекта местната администрация организира провеждането на фотоконкурс, чиято идея е да покаже природното и морско културно наследство на Черно море. В състезанието могат да се включат любители и професионални фотографи, които са заснели вдъхновяващи моменти и красиви черноморски пейзажи. Всеки автор може да участва с до три свои снимки. Фотографиите трябва да бъдат изпратени за участие в конкурса до 20.09.2023 г. на електронна поща stikcenter@abv.bg.

Информация и подробности за провеждането на фотографското състезание могат да бъдат получени от администрацията на Община Долни чифлик. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна