УЧРЕДИХА „МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА БЕЛОСЛАВ“

С Учредително събрание бе създадена Местна инициативна група на територията на Община Белослав. Това е една от основните стъпки при реализирането на проект по подмярка 19.1. „Помощ за подготвителни дейности”, финансиран от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. В срещата се включиха представители на местните власти, бизнеса, детските градини, училищата и неправителствените организации на територията на общината, физически лица.

След учредяването на Сдружението с нестопанска цел „Местна инициативна група – Белослав” бе приет и Устав и бе избран Управителен съвет на организацията. Предстои приемане на Стратегия за Водено от общностите местно развитие. В случай, че тя бъде одобрена от Управляващия орган на ПРСР 2014-2020, бенефициентите, кандидатстващи с европроекти чрез МИГ-а, ще могат да се възползват от финансов ресурс на обща стойност 2,3 млн. евро.

Сред основните цели, които си поставя организацията с нестопанска цел, са: подпомагане устойчивото развитие на територията на Община Белослав чрез разработването и прилагането на интегрирана Стратегия за водено от общностите местно развитие на конкурентоспособността, опазването на околната среда, подобряването на качеството на живот и разнообразяването на икономическите дейности; подкрепа за отраслите на селското стопанство и стимулиране развитието на неземеделски дейности; създаване на нови, по-качествени услуги в съответствие с нуждите на местното население; подобряване на инфраструктурата; развитие на туризма; повишаване на заетостта и увеличаване на доходите на местните жители и др.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна