ВАРНЕНСКИ УЧЕНИЦИ ТРУПАХА ОПИТ НА СТАЖ В КОМПАНИИ НА КАНАРСКИТЕ ОСТРОВИ

Ученици от Варненската търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“ са приложили знанията и уменията си, провеждайки своята производствена практика в компании на един от Канарските острови - Фуертевентура, в град Коралехо, през месеците юли и август 2023 г. Стажът е финансиран по проект по програма „Еразъм +“. В него са се включили две групи по 20 ученици от гимназията и двама придружаващи учители.

Младежите са изпълнявали организационни и административни дейности в различни фирми, занимаващи се с туризъм, туроператорска дейност, туристически маркетинг, здраве и рекреация, търговия, морски спортове. Освен да трупат практически опит в реална работна среда, учениците са провели и опознавателни обиколки, включващи разходка с катамаран край остров Лобос, паеля на борда, шнорхелинг, падъл борд и други забавления на Канарските острови.

Сред ползите от мобилността са развитие на професионалните умения, свързани с конкретни сектори, създаване на нови контакти с професионалисти в бранша, международен опит, опознаване на различни работни практики и бизнес модели, опознаване на нови култури, обичаи и начин на живот, разширяване на културния хоризонт и толерантност към различията, развитие на персонални и езикови умения.

Практиката на учениците е завършила с издаване на Европас мобилност сертификат, който е признат в цяла Европа и удостоверява международния стаж и придобитите професионални и интеркултурни компетенции. 

https://www.facebook.com/reel/810854457286573


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна